12 Ekim 2014 Pazar

14 Yaşındaki Çocuğa Tecavüz Eden Sahte Mehdi Yakalandı





17 Kasım 2009

Daha önce Nevşehir'de eşi Sıdıka Almas'ı öldürdüğü için yargılanırken "cezai ehliyeti yok" denerek serbest bırakılan sahte mehdi, ‘öldüm, dirildim’ diyerek kandırdığı genç kızlara tecavüz etmiş.

Adana'da kendini 'mehdi' olarak tanıtan kişi ile eşi ve yanında çalıştığı belirtilen 3 kişi 4 kişiye cinsel istismardan gözaltına alındı. Sahte şeyhin, kadınlarla zorla birlikte olduğunu, bunu kameraya kaydettiği iddia edildi.

Adana'da kendini ''mehdi'' olarak tanıtan kişi ile eşi ve yanında çalıştığı belirtilen 3 kişi, aralarında küçük yaşta çocuğun da bulunduğu 4 kişiye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, geçen aylarda Ova Mahallesi Şakirpaşa Caddesi'ndeki bir ısı sanayi firmasına molotofkokteyli atılmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri araştırma başlattı.

Firma sahibi Mustafa Almas. (40) ekipler tarafından araştırılırken, Kübra C, Yeşim D. ve Meryem K. ile kimliği açıklanmayan ve 18 yaşından küçük olduğu belirtilen kız çocuğunun ailesi, Emniyet Müdürlüğüne şikayette bulundu.

Mustafa Almas'ın çevresindeki kişiler tarafından ''şıh, şeyh'' olarak çağrılmayı istediği, kendisini ermiş, mübarek kişi ve mehdi olarak gördüğünü ifade eden Kübra C, Yeşim D. ve Meryem K, Mustafa Almas'ın kendileriyle zorla birlikte olduğunu, bunu kameraya kaydettiği iddia etti.

Zanlının, yanına gelen kadınları çaylarına ilaç atarak uyuttuğu,  daha sonra birlikte olduğu öne sürüldü.
Zanlının yaklaşık 10 ay önce evlendiği Ayten A. (24) ile yanında çalışan Saniye V. (34), Emrah U. (24) ve İbrahim C'nin (23) de Mustafa A'ya kadınları kandırırken yardımcı olduğu belirtildi.

Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Şakirpaşa Caddesi'ndeki ısı sanayi firması ile Onur Mahallesi 45010. Sokak'taki bir markete düzenledikleri operasyonda, Mustafa A. ile kendisine yardımcı olduğu bildirilen Ayten A, Emrah U. ve İbrahim C'yi gözaltına aldı. Saniye V. ise Hatay'ın Erzin ilçesinde yakalandı.

Müştekilerden Kübra C'nin İbrahim C'nin akrabası olduğu öğrenildi. Firmada çalışan İbrahim C'nin patronu Mustafa Almas'ın kardeşiyle evlendiği bunun karşılığında, kardeşi Kübra'yı zanlıyla tanıştırarak ilişkiye girmelerini sağladığı bildirildi.

Kübra C'nin ifadesinde olayı ''Mustafa, dua okutmaya gelenlerin yanında aniden yere düşerek titremeye, ağzından kan gelmeye başlıyor. Odadaki başta Sultan V. olmak üzere diğerleri, dua okutmaya gelen kişiye Mustafa'nın öldüğünü ancak bir süre sonra tekrar dirileceğini söylüyor. Korku içinde olanlar, bir süre sonra titreyerek kalkan Mustafa'nın gerçekten dirildiğini sanıyor'' diye anlattığı öğrenildi.

Mustafa Almas'ın dua okuma karşılığında maddi gelir de elde ettiği bildirildi.
Gözaltına alınan Mustafa Almas'ın, burada da ''ermiş kişi'' olduğu yönündeki iddialarını sürdürerek, ''Ben mübarek kişiyim, mehdiyim. Namaza dururken her şeyi görürüm. Benim cinlerim var'' dediği, ancak Arapça bilmediği ve kuran okuyamadığı öğrenildi.

Mustafa Almas'ın cinsel taciz ve istismarına maruz kalan kişilerin sayısının daha fazla olduğu ancak şikayetçi olmadıkları kaydedildi.

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
Mustafa Almas, emniyet müdürlüğünden çıkarılırken kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, iftiraya maruz kaldığını, cinsel taciz iddialarının doğru olmadığını söyledi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12971528.asp

http://www.sabah.com.tr/gundem/2009/11/17/4_kiza_tecavuz_iddiasi

http://www.internethaber.com/sahte-mehdinin-tecavuz-oyunu-216234h.htm

http://www.gencsesfm.com/haber//haber_detay.asp?haberID=8179

*** *** ***


7 Mart 2013

Nevşehir’de eşini öldürdükten sonra yargılandığı mahkemede “Cezai ehliyeti yoktur” raporu ile serbest bırakılan ve istismar davası sürecinde İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan “cezai ehliyeti tam” raporu verilen Mustafa Almas, H.K.'ya karşı cinsel istismar suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

http://www.yirmidorthaber.com/guney/sahte-mehdiye-gercek-ceza/haber-733724

http://www.milliyet.com.tr/haber-turu/gundem/gundemgalerihaber/22.12.2010/1329552/default.htm?PAGE=4

http://www.hport.com.tr/yasam/mustafa-almas-karisini-oldurup-serbest-kaldi-tecavuz-literaturune-gecti-sahte-mehdi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder