16 Şubat 2016 Salı

Ordu'da Taciz Skandalı: Din öğretmeni tacizden tutuklandı

Ordu’nun Altınordu ilçesinde bulunan Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Yılmaz Sözeri, 4 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Ordu’nun Altınordu İlçesinde bulunan Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan 42 yaşındaki Yılmaz Sözeri, aynı okuldaki 4 kız öğrencisini cep telefonu mesajı ile taciz ettiği suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Evli ve 1 çocuk babası Sözeri’nin kız öğrencilerinden birinin velisi, kızının cep telefonuna öğretmenden taciz mesajları geldiği için polise şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan araştırma sonunda öğretmen Yılmaz Sözeri, 4 öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan öğretmen, küçük yaştaki kız çocuklara istismardan tutuklanarak Efirli Cezaevi'ne gönderildi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI ŞAŞIRTMADI

4 kız öğrencisini taciz eden öğretmenin sosyal medya paylaşımları da görenleri şaşırtmadı. Herkese açık paylaşımlarında güncel konulara dönük AK Parti yanlısı siyasi paylaşımlar dikkat çekiyor.



SON YILLARDA İSTİSMAR ARTTI

Ordu Barosu Başkanı Av. İlhan Kurt, cinsel istismar suçlarının son dönemde arttığını söyledi. Kurt, Ağır Ceza Mahkemelerindeki yargılamanın yüzde 50’sinin cinsel istismar suçlarından oluştuğunu kaydetti. Av. Kurt, “Ordu’da işlenen suç tiplerine baktığımızda ağırlıklı olarak adam uyuşturucu kullanma ve uyuşturucu ticareti ve son dönemlerde de yoğunlaşarak artan çocuğun cinsel istismarı ve cinsel suçlar olduğu gözümüze çarpmaktadır. Çocuğun cinsel istismarı suçlarıyla ilgili olarak son dönemde çok ciddi bir artış söz konusudur. (...) Şehir merkezinden adliyeye intikal eden cinsel istismar suçları daha fazla arttı. Belki köylerde bunun ahlaki nedenlerle veya çevre baskısıyla adliyeye intikal ettirilmesinde sıkıntı yaşanabilmektedir. Belki bunun için kırsaldan adliyeye daha az şikayet geliyor. Ancak kırsalda aile içi cinsel ilişkilere de, kısmen de olsa rastlanılmaktadır” ifadelerini kullandı.










Tacizci öğretmenin facebook paylaşımlarının bazıları ise şunlar:







1 yorum:

  1. Bunu besleyip buyuten ve meslek verip halen maaş veren devlete sormali...
    Ben 10 aydir açım

    YanıtlaSil