27 Kasım 2015 Cuma

Arşivimizden: Sahte Mehdi Rahmet Suyu Diye Esrarlı Su İçirdi


Ölümcül hastalıklara şifa dağıttığını söyleyen sahte mehdi, çay gibi demlediği esrarlı suyu içirip, zekat adı altında insanları dolandırdı.

Mart 2014

Televizyon kanallarında ölümcül hastalıklara ruhsatlı şerbetle şifa dağıttığını ve kanserli hücreyi iyileştirdiğini dile getiren Mehmet Üner, 'rahmet suyu' diyerek müşterilerine çay gibi demlediği esrarlı suyu içirdi

Zekât adı altında para alıp vatandaşları dolandıran Üner hakkında Y.B., C.Ö. ve M.A. adlı üç kadının şikâyeti üzerine polis ekipleri harekete geçti. Üner'in evine yapılan baskında, 2 kilo 884 gram, üstünde 'Tanderman Bitki Çayı yazılı sıvı bulundu. Yapılan araştırmada sıvı maddenin esrarlı su olduğu ortaya çıktı. 

Üner savcılığa verdiği ifadede, "Ben Allah'ın elçisiyim, mehdiyim. Bu suyun içerisinde melekler var. Bu maddeyi Fatih'te Kadınlar Pazarı'ndan Ahmet adlı birisinden aldım" dedi. İfadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Savcılık, sahte mehdi hakkında uyuşturucu ticareti ve dini istismarıyla dolandırıcılık suçlarından 29 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Davanın ilk duruşmasında şikayetçi kadınlardan C.Ö. ve M.A., Mehmet Üner'den şikayetçi olurken, C.Ö.'nün eşi E.Ö. ile M.A.'nın oğlu S.A. sanığın mehdi olduğunu savundu. S.A.'nın kız arkadaşı Y.B. de S.A.'nın peşini bırakmadığını belirterek, şikayetçi olduğunu söyledi. Uzun zamandır aranmasına rağmen bulunamayan Üner hakkında yakalama emri çıkarıldı. 

Sahtekar Mehdi Havuz Medyasından Kanal 7'ye de çıkarılarak şov yaptırılmış ve "rahmet suyu" dediği esrarlı su, stüdyodaki konuklara içirtilmişti. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder