15 Şubat 2016 Pazartesi

Hatay'da Katledilen Erle İlgili Cihatçı Dezenformasyonu



Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bulunan Güveççi Hudut Karakolu'nda görev yapan sözleşmeli onbaşı Mustafa Uyğun, dün akşam saatlerinde, sınırı yasadışı yollardan geçmek isteyen kişiler tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

Hatay Valisi Ercan Topaca, yaptığı basın açıklamasında 22 yaşındaki Uyğun'un dün akşam 19.15 sularında, karakola yakın çalılık alanda öldürüldüğünü söyledi. Topaca "Olayın aslının insan ticareti yapanlar tarafından işlenen bir cinayet olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Uyğun'un, Suriye'deki bazı cihatçı grupların yöntemiyle boğazının kesilerek öldürülmesi, görev yaptığı karakolun bir süredir cihatçı gruplara yakın olduğu bilinen gazeteciler ve isimler tarafından "Suriyelilere yönelik mezhepçi şiddet uygulanıyor, tecavüz ve işkence var" iddialarıyla hedef gösterilmesi ise faillere ilişkin soru işaretlerini artırdı.

Bir Süredir Hedef Gösteriliyordu

Güveçci Karakolu personeli bir süredir cihatçılar tarafından hedef gösteriliyordu. Olayın ardından ise yine aynı kişiler karakolu hedef gösteren bizzat kendileri değilmiş gibi bu kez olayı "Esed"e bağlamakta gecikmediler.

O halde elimizdeki bilgileri maddeler halinde gözden geçirmekte fayda var.

1- Karakolu ve Komutanları Hedef Gösterenler Kimler:












Yayladağı Güveççi 7. Boluk hudut karakol komutani üsteğmen rafizi kökenli Hilmi Yılmaz adlı şahıs derhal görevinden alı...
Posted by Mehmet Emin on 12 Şubat 2016 Cuma

http://kureselanaliz.com/2016/02/turk-askeri-suriye-sinirinda-inanilmaz-iskenceler-yapiyor/ 

http://www.medyatimes.com/gundem-haberleri-sinirda-ihlaller-suruyor-4602.html




2- Gazeteci Görünümlü Cihatçılar Olaydan Sonra Neden Twitter Hesaplarını Kapattılar?


Cinayete kadar Twitter hesabını çok aktif kullanan ve geçtiğimiz günlerde Güveçci karakolunu hedef göstermiş olan Yılmaz Bilgen ve Abdülkadir Şen cinayetten hemen sonra neden Twitter hesaplarını kapattılar?

3- Olayın Gerçekleştiği Karakol Konusunda Bilgi Kirliliği Yaratma Çabasının Sebebi ne?


Olayın yaşandığı karakol konusunda cihatçı unsurlar laf kalabalığıyla bilgi kirliliği yaratma çabasındalar. "Olayın Güveçci karakolu değil Görentaş karakolunda olduğu" bilgisini yayıyorlar. Oysa bu ikisi aynı yer ve bunu yukarıda paylaştığımız hedef gösterme mesajlarında da görebilirsiniz. Değişen bir şey yok. Pekii olayın yerini dahi çarpıtarak yapmak istedikleri şey ne? Niye böyle bir yalanı söyleme ihtiyacı duyuyorlar? Niye laf kalabalığı ile milletin aklını bulandırmak için özel bir çaba harcıyorlar?


http://kureselanaliz.com/2016/02/sinirda-insan-kacakciligi-yapan-esed-cetesi-1-tsk-askerini-oldurdu/

4- Güveçci Köyünün Karşısındaki Hırbet El Coz Kimin Elinde? 


Cihatçı dezenformasyoncuların bir diğer yalanı da Güveçci karakolunun karşısındaki bölgelerde "Esed güçleri"nin hakim olduğu ve bu cinayeti de onların işlediği yönünde


Oysa zaten bu olaydan önce aynı kişilerin iddiası bu karakolun sınırdan geçmeye çalışan muhaliflere işkence ettiği değil miydi? Mevcut durumda Türkiye'nin Suriye ordusu ve devleti ile hiçbir sınırı bulunmamaktadır. Türkiye yalnızca PYD, IŞİD ve El Nusra kontrolündeki bölgelerle sınıra sahiptir. Güveçci Köyü'nün karşısındaki Hırbet El Coz ise 2012 yılından bu yana ÖSO ve El Nusra'nın elinde.

http://www.milliyet.com.tr/sinirda-catisma/dunya/dunyadetay/06.10.2012/1607713/default.htm

Cisr Eş Sugur bir yıldır Fetih Ordusu'nun elinde. Yakınlardaki İdlib keza şu an Suriye Ordusu ve Rusya'nın ele geçirmek için savaşmaya devam ettiği bir bölge.

http://www.gazetevatan.com/sira-idlib-de-912606-dunya/

Pekii bu cihatçılar neden apaçık gerçekleri bile böyle yalanlarla karartmaya çalışıyorlar? Olayı El Nusra değil de kaçakçılar gerçekleştirdiyse bu kadar yalana neden ihtiyaç duyuyorlar?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder