24 Mart 2016 Perşembe

İmam Hatip Lisesi öğretmeni erkek çocuklara cinsel istismardan tutuklandı


Karaman'daki çocuk tecavüzleri skandalının ardından bu kez de Artvin'de Yusufeli İmam Hatip Lisesi'nde "meslek" öğretmeni olarak görev yapan Rüstem Aydın, çocukları cinsel istismardan tutuklandı. Öğretmenin bu eylemlerine en az 14 yıldır devam ettiği öğrenildi

Artvin’in Yusufeli İlçesi İmam Hatip Lisesi'nde meslek dersi öğretmeni 46 yaşındaki Rüstem Aydın, küçük yaştaki erkek çocuklarla cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.
Edinilen bilgilere göre, 2002 yılında eğitim gördüğü Yusufeli İmam Hatip Lisesi’nde, meslek dersi öğretmeni Rüstem Aydın'ın cinsel tacizine uğrayan bir erkek öğrenci, lise mezuniyeti sonrasında üniversiteyi bitirerek öğretmen oldu. 14 yıl sonra ziyaret için geldiği memleketi Yusufeli İlçesi’nde uğradığı İmam Hatip Lisesi’nde kendisine cinsel tacizde bulunan Rüstem Aydın ile karşılaşan adı gizli tutulan öğretmen, okulda araştırma yaptı ve bu kişinin çocuklara yönelik cinsel taciz tavrının değişmediğini öğrendi.
Öğretmenin konuyla ilgili olarak Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yaptığı şikayet sonrası savcılık soruşturma başlattı. Öğretmenin de ifadesine başvuran savcılık, cinsel istismara uğradığı öne sürülen 15 yaşındaki iki erkek çocuğu dinledi. Playstation oyunları oynatmak vaadiyle evine götürdüğü erkek çocuklara cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle Rüstem Aydın gözaltına alındı ve önceki gün çocuklara cinsel istismar suçlamasıyla çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.Tecavüzcü öğretmeninin cezaevine götürülürken “Ben bekarım, elime kız eli değmedi, ne yapayım” dediği iddia edildi. Sanığın avukatlığını eski AKP Artvin İl Başkanı üstlendi.

Tutuklanan sapık Rüstem Aydın'ın okulun internet sitesindeki biyografisi ise şöyle: "1970 yılında Yusufeli´de doğdu. Ailesiyle beraber taşındığı Gebze´de İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Ardından Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´ni bitirerek 1995 Şubat ayında Yusufeli İmam Hatip Lisesinde Meslek Dersleri Öğretmeni olarak göreve başladı."







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder