30 Mart 2016 Çarşamba

İslamcı Mağdurcuklar Serisi No 1: Yasin Demir

29 Mart 2016 günü Twitter'da Yenişafak ve El Cezire muhabiri Yılmaz Bilgen'in bir retweet'ine rastladık. Bilgen'in paylaştığı tweet'te aynen şöyle yazıyordu:

ADI: YASİN DEMİR 
SUÇU: Kuran-ı Kerim dersi vermek.



Türkiye'de müslümanların nasıl zulüm altında inlediğini görüyor musunuz? Kuran dersi verdiği için tutuklanmış ve 15 senedir de tutukluymuş. Oysa bir dönem Hizbullah davalarını yakından izlemiş olduğumuz için bu kişi bize hiç de yabancı gelmiyordu. Ve Mağdurcuklar serisi hazırlamaya bu vesileyle karar verdik. Sonra bir baktık ki maaşallah Yasin Demir'in Kuran dersi verdiği için zalim 28 Şubat darbecileri tarafından nice eziyetler gördüğünü iddia edenler hiç de az değil:

Furkan Haber:


Kuran Nesli Platformu

İlke Haber Ajansı




Aynı yalanı tekrarlayan onlarca tweet daha bulmanız mümkün ama bize göre bu kadarı yeterli. İslamcı camianın 28 Şubat mağduru olarak ağıtlar yakıp, "Tek suçu Kuran öğretmek" dediği Yasin Demir'in bu mağduriyeti mutlaka sizin de yüreğinizi parçalamıştır.

O zaman biz de söze şöyle başlayalım.

Adı: Yasin Demir.
Gözaltı Yeri ve Tarihi: Erzurum - 27 Ekim 2000
Tutuklanma Tarihi: 3 Kasım 2000
Hüküm Tarihi ve Yeri: 12 şubat 2002 - Erzurum DGM
Cezanın Onanma Tarihi: 10 Temmuz 2002
Ceza: İDAM (İdamın kaldırılmasından sonra Ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi)
SUÇ: Yasadışı terör örgütü Hizbullah'ın yöneticisi olmak, bu örgüt adına anayasal düzeni bozmaya teşebbüs, adam öldürmek ve yaralamak, Gaffar Okan'a dönük kanasla suikast planı yapmak, çeşitli kundaklama eylemlerine katılmak..

Şahsın yakalandığı operasyona dair haberler o dönemin yayın organlarında şöyle yer almış:


http://www.milliyet.com.tr/2000/11/01/haber/hab17.html


http://arsiv.sabah.com.tr/2000/11/01/g02.html



http://www.porttakal.com/ahaber-erzuruma-getirilen-2-hizbullah-militaninin-sorgusu-tamamlandi-319112.html

Evet "Kuran öğrettiği için" 28 Şubatçıların zulmüne uğradığı söylenen Yasin Demir budur. 28 Mayıs 2000 tarihinde Erzurum'da polisin Hizbullah'a ait bir hücre evine yaptığı baskın sırasında, polise ateşle karşılık verip el bombası da kullanan Hizbullahçılar arasında yer alan, bu çatışmada Nejat Uzun isimli bir polisi öldürüp üçünü yaraladıktan sonra kaçmayı başaran Yasin Demir elbette çok masumdur. Bu operasyon sırasında öldürülen ve yaralanan Hizbullah militanları da 28 Şubat mağdurudur.

http://www.porttakal.com/ahaber-hizbullah-operasyonunda-sehit-olan-polis-memurunun-cenaze-toreninde-gozyaslari-sel-oldu-262236.html

Dincilerin 28 Şubat masallarına fazla kulak kabartanlar elbette bu olayları da hiç hatırlamazlar...

Yasin Demir'in yakalandığı operasyonda Gaffar Okan'a dönük suikast planlarının ele geçirilmesi ve bu operasyondan yalnızca 2,5 ay sonra plan değiştiren Hizbullahçıların Okan ve beş diğer polisi öldürmüş olması da önemsizdir.  Sonuçta 28 Şubat mağdur etmiş bunları...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder