11 Şubat 2016 Perşembe

Arşivimizden: Afyon'da İki Kız Çocuğunu Taciz Eden İmam Serbest Bırakıldı.


23 Eylül 2015

Afyonkarahisar’da bir imam iki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla tutuklanan imam serbest bırakıldı.

14 Ağustos 2015'te Afyonkarahisar’da iki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla tutuklanan imam iki ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Edinilen bilgilere göre olay, kent merkezinde meydana geldi. Ot Pazarı camiinde imamlık yaptığı belirtilen Muhammed Emin Çankaya'nın 7 ve 9 yaşındaki iki kız çocuğunu taciz ettiği iddiası üzerine çocukların aileleri imamdan şikayetçi oldu. Şikayetler üzerine 'yaşı küçük çocuklara cinsel istismarda' bulunduğu ileri sürülen imam 14 Ağustos 2015'te tutuklanarak cezaevine konuldu.

İmamın tutuklanmasının ardından cami cemaatinin olaya tepki gösterdiği ve taciz edilen çocukların ailesine baskı yaparak imam hakkındaki şikayetlerini geri aldırdığı ve bunun üzerine tacizci imamın 22 Eylül 2015'te serbest bırakıldığı öğrenildi. Söz konusu imam polis ve savcılıktaki ifadesinde "7 ve 9 yaşındaki iki çocuğu daha önce 'niye ders çalışmıyorsunuz' diye azarladığını ve çocukların da kendisine kin güderek iftira attığını" söyleyerek kendisini savunmuştu.

* Söz konusu imam 2002 yılında bir başka olayda ise hırsızlık mağduru olarak gündeme gelmişti. Namaz kıldırdığı sırada ceketini camide dolaba bırakan imamın cüzdanı ve cep telefonu cami cemaatinden bazı kişiler tarafından çalınmış ve olay yerel basında yer bulmuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder